koala1987 Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 Witam!chciałbym zakupic jaja podkładowe dla bazantów, ale jakies dobrej jakosciile takie sztuczne jaja kosztuja i czy ktos poleci jakis sklep? Cytuj
koala1987 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Opublikowano 29 Marca 2013 Dzieki:) Juz przegladam allegro i cos napewno wybiore:) Cytuj
didia12 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Witam. Czy te jaja podkładowe rzeczywiście dają taki dobry efekt w sensie poprawy jakości wysiadywania jaj przez kury/bażanty tak jak jest to opisane w tej aukcji? Cytuj
koala1987 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Czytałem ze takie jaja podkładowe wlasnie stymuluja u kur chec do znoszenia, ja jednak jeszcze tego nie zauwazyłem, moim celem było zeby nie dziobaly jaj naturalnych i przy okazji zeby zbezpieczyc sie przed kuna która ostatnio mi grasuje Cytuj
didia12 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Kuna to się na pewno zdziwi jak dostanie takie jajko niespodziankę. Może połamie na nim zęby to więcej nie wróci to takiego kurnika. Cytuj
koala1987 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Kupiłem te sztuczne jaja wlasnie z taka nadzieja ze sie wyniesie, zwlaszcza ze legi juz mi sie zaczeły:) Cytuj
Pio45 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Hm troche z przymrużeniem oka bym traktował tą stymulację lęgów, jednak sam mam takie jaja podkładowe i jak mi bażanty zaczynają rozdziobywać to doskonale się sprawdzają w ratowaniu tych naturalnych:) Cytuj
Jan77 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Jaja podkładowe to raczje służą do tego by umieszczac je w gniezdzie i zastepowac naturalne jaja, wiec bardziej ograniczaja ilosc znoszonych jaja Cytuj
Pio45 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Bardzo dobrze to ująłeś, z reszta działenie to moze być różne, każdy użyje ich przecież do różnych celów, ja sie w każdym wypadku na takich sztucznych jajkach nie zawiodłem Cytuj
mokwam Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Kolejna paranoja na tym forum!!!W czym niby mają pomóc przedmówcą te sztuczne jaja??????W ochronie przed kuną, lepszą niesnością, czy jeszcz jakimś innym wyimaginowanym wynlazkiem? Jeżeli chcecie zachować wysoką nieśność Waszych ptaków, wystarczy zawsze zostawić im jedno jako w gnieździe (po jaką cholerę stosować plasik????) Pozdrawiam, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi