gienek9696 Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Witajcie chciałbym kupić jaja bażanta łownego i macie jakiś pewnych hodowców którzy sprzedają jaja z jakieś większej hodowli i bażanty które ktoś hoduje żeby były oswojone.... bo znam przypadki że ktoś tam znalazł w lesie jaja i sprzedawał... po wykluciu bażanty były dzikie wiec.. wole się was spytać Cytuj
mokwam Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 W życiu nie słyszałem większej bredni.Od kiedy to pochodzenie jaj ma wpływ na osowojenie bażanta?Dziki lub osowojony to może być bażant a nie jaja. Pozdrawiam, Cytuj
gienek9696 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Opublikowano 25 Marca 2013 wiem ale jak jaja pochodzą z oswojonej hodowli a nie z lasu to jest szansa ze bd przyswojone do człowieka to przechodzi w genach chyba dzikie bażanty trzymane w niewoli ci się bd tłukły po wolierze i co z tego? Ja nie potrzebuje dzikich bażantów wole oswojone ;] Cytuj
robs123 Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Bażanty zawsze lęgną się dzikie, dopiero kontakt z człowiekiem może to zmienić. Z własnego doświadczenia wiem że oswoić bażanty łowne nie jest tak łatwo i ogólnie z reguły są dzikie. A na jajka to będzie jeszcze trzeba poczekać przez wydłużającą się zimę. Cytuj
gienek9696 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Opublikowano 25 Marca 2013 no tez tak myślę przez to wystawiłem wcześniej posta żeby wcześniej wiedzieć wgl czy ktoś bd sprzedawał;] Cytuj
Kamilm852 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Witam. Dla poszukujących jaj lęgowych bażantów łownych: posiadam, sprzedaję na bieżąco, wysyłam pocztą. Cena: 3 zł/sztuka. Zainteresowanych proszę o kontakt z nr: 533-819-823. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi