janek Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Witam, mam takie pytanko: czy ktoś stosował tzw. spray przeciw kanibalizmowi? Środek nazywa się NO-BITE. Chce spróbować go zastosować zamiast zakładania nosków na dzioby. pozdrawiam Cytuj
mokwam Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Jak juz przetestujesz to mam nadzieję, że podzielisz sie spostrzeżeniami. Cytuj
garzew2 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Mój tata jak na kanibalizm stosował kiedyś denaturat. Spryskiwał całe stado, aby zniwelować zapachy, i żeby wszystkie miały jednakowy zapach. Na pewien czas pomagało i ptaki się uspokajały. Ciekawe czy ten spray też działa na zasadzie stłumienia i ujednolicenia zapachów w całym stadzie. Cytuj
sputnik Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 Z tego co się orientuję to tym środkiem NO-BITE spryskuje się nie ptaki, a ściany pomieszczeń, w których się one znajdują. Słyszałem też dobre opinie o nim, ale sam nie stosowałem. Cytuj
janek Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Opublikowano 21 Marca 2013 Ahaa ja myślałem, że też się na ptaki psika tym środkiem. Złożyłem zamówienie w przyszłym tygodniu napiszę czy coś pomogło Cytuj
dominikp64 Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Czasami okazuje się po prostu że w wolierze jest zbyt duże zagęszczenie bażantów co powoduje występowanie zjawiska kanibalizmu w stadzie. Zmniejszenie liczebności czy podział woliery często przynosi dobre skutki. Cytuj
sputnik Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Dokładnie tak jak mówi Dominikp64, zapewnienie odpowiedniej przestrzeni jest bardzo ważne. Istotną rolę odgrywa też zapewnienie odpowiednich składników pokarmowych, bo jeżeli ptaki będą miały jakieś niedobory to mogą się właśnie zacząć problemy. Cytuj
Pio45 Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Nigdy nie stosowałem takiego sprayu przeciw kanibalizmowi. naprawdę to działa i jest skuteczne? Cytuj
janek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Hej, zapomniałem złożyć relację... towar przyszedł bardzo szybko już na drugi dzień, od razu naniosłem środek na ściany pomieszczenia, widoczne efekty można było zauważyć po ok. 12 h. Także mogę polecić na spokojnie ten spray jeżeli ktoś nie chce używać osłonek na dzioby. Cytuj
garzew2 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Janek, czy jest może na etykiecie podane jak długo taki środek będzie działał w pomieszczeniu?Czy ten zapach jest mocno wyczuwalny albo drażniący dla ludzi? Cytuj
janek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zapachu jako takiego mocnego nie ma, trzeba pryskać 1 raz dziennie to momentu, gdy dziobanie ustąpi no dam link jak chcesz to poczytaj opis: http://www.hodowlany.pl/i307_Zapobieganie_kanibalizmowi_i_agresji_spray_NO_FIGHT.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi