madry013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Jakie polecacie ciekawe pomysły na woliere by wyglądała ładne w ogrodzie, a zarazem była funkcjonalna.Jakie wymiary na woliere w zestawieniu 4 kury i 1 kogut.I z czego można zrobić taką wolierę, z jakich materiałów i jaką siatkę na taką wolierę polecacie.?Za odpowiedzi Dziekuje. Cytuj
sputnik Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 Hmm to zależy jaki masz gust Gdybym ja budował u siebie w ogrodzie wolierę, wybrałbym jakąś powlekaną kratę zgrzewaną PCV z kwadratowym oczkiem w kolorze zielonym. Do tego na górę też zielona siatka polietylenowa, żeby ptaki nie rozbijały sobie głów. Cytuj
garzew2 Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 Zamiast ocynku proponowałbym siatkę powlekaną. Świetnie komponuje się z otoczeniem, można posadzić obok jakąś roślinność tak że prawie jej nie będzie widać. Cytuj
Pio45 Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 Na taką ilość to na spokojnie wystarczy 20m2ja polecam siatkę z oczkiem szesciokatnym, albo w ocynku albo w powłoce (ja mam w powłoce)Na bazanty to spokojnie wystarczy ci taka z oczkiem 25 mmdo tego na góre jakas siatke polietylenowa na wysokości ok 2m Cytuj
Jan77 Opublikowano 22 Marca 2013 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgzadzam sie z kolegami, siatka o tym oczku naprawde ladnie sie prezentuje w ogrodzie, ewentualnie jesli chcesz np. zabezpieczenie dodatkowo przed wroblami zeby nie wlatywaly to mozna zastosowac taka o mnijszym oczku - np. 13 x 13 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi