Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie tworzywo sztuczne.....

Ocynk niestety ma właściwości utleniające, co jest szkodliwe dla każdego organizmu żywego.

Jeżeli potrzebujesz jednak czegoś mocniejszego jak plastik, polecam karmidła ze stali nierdzewnej - drogie, ale na wieki.....

Pozdrawiam...

Opublikowano
Pierwsze słyszę z tym utlenianiem się cynku. Przecież zawsze było, że najlepsze wiadra to ocynkowane, bo mimo znacznego kontaktu z wodą nie zardzewieją. Uważam, że jeżeli jest dobry ocynk to takie karmidło nie ma możliwości, aby zaczęło korodować nawet po kilku latach wystawiania na warunki atmosferyczne.
Opublikowano
Szczerze to tyle opinii ilu hodowców, znam osoby które nigdy w życiu nie kupiło by karmidła czy poidła ocynkowanego, a znam takich co tylko takie kupują. Ja osobiście mam z tworzywa i nie narzekam
Opublikowano
hmm to ciekawe z tym utlenianiem ocynku, nie myślałem wcześniej o tym....a te karmidła z tworzyw sztucznych nie ma z nimi problemów zimą? Nie pękają na mrozie?

To zależy ;) jak je zostawisz na mrozie z wodą to woda zamarznie, ale samo poidło nie popęka, bo ma jednolitą powierzchnię. Z drugiej strony jak Ci takie zmarznięte poidło upadnie na ziemię, to z łatwością się roztrzaska w kilku miejscach.

Opublikowano
Jeśli w czasie dużych mrozów zostawisz poidło z tworzywa na zewnatrz to pewnie ze moze peknac, dlatego lepiej miec takie ocynkowane, bo z plastiku poidła dobre sa do zastosowania wewenatrz.
  • 5 lat później...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...