Sara Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Mam bażanty srebrne 1+2 i okazuje sie że chyba za mało kurek . Bażant najpierw podziobał kurkę która była bardziej spokojna, wyniosłam do kur a po miesiącu drugą (do krwi była podziobana) tez poszła do kur. Obecnie obie mają się dobrze Co zrobić boje się ze jak znowu będą razem to szpital Bażant ma trzy lata i jest ładny ale chuligan. Cytuj
gienek9696 Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Nie wiem, nie znam się za bardzo ale myślę że można spróbować założyć mu osłonki na dziób może coś pomorze spróbować nie zaszkodzi:) Cytuj
mokwam Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Co prawda nie hoduje bażantów srebrnych, ale w sumie bażant to bażant i moim zdaniem nie podziobał, ale przesadził z "wylewnością uczuć" .W myśl zasady że "przy jedej dziurze to nawet kot zdechnie" powinnaś zwiększyć ilość kur na jedego koguta i zobaczysz czy dalej będzie taki "Casanova". A tak poważnie to w przypadku bażantów łownych na jednego koguta powinno przypadac minimum 6 kur, więc poprzez analogię istnieje duże prawdopodobieństwo, że w przypadku bażantów srebrnych również trzeba po prostu zwiększyć ilość kur w stadzie. Jak to nie pomoże to daj znać jak smakuje rosół z bażanta srebrnego........ - bo pewnie innego wyjścia nie będzie Pozdrawiam, Cytuj
Gregorek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Bażant z nadmierną ilością adrenaliny, może faktycznie dodac mu kur i sprawdzic co wtedy?znam historie z kogutami, miałem kiedys 2 braci (z jednego wylęgu) i wszystko bylo ok dopuki nie został jeden w którego diabeł wstąpił i dziobal wszystko co żyje i łazi po podwórku,nie było wyjscia (niedzielny obiad) i po sprawie Cytuj
barteksl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 moglibyście mi powiedziec coś o bazantach srebrnych zachowanie do samic do ludzi, czy potzrebuja duzo miejsca czy moge z nimi trzymać przepiórki gołębie ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi