konrad1015 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam mam prozbe może mi ktoś opisać całą budowę inkubatora do zrobienia w garażu.Mam już jeden inkubator kupny na 56 jaj ale chciałem się pobawić i zrobić sam na 30 jaj wiem ze on musi być on w środku styropianem wypełniony ale gdzie umieścić otwory wylotowe i chce jak po najniższym koście wiec chciał bym się obejść jakoś bez termostatu i na zwykłej żarówce bardzo dzięki za wszystkie odpowiedzi Cytuj
solaris1919 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 o ile na zwykłej zarówce mozesz zaoszczedzic to bez termostatu nic nie zrobisz i to taki za 70 zł przynajmniej rt-2c bo te bez wyswietlacza to szajc Cytuj
konrad1015 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2013 a nie musze mieć zarówki jak będę miał termostat??i ile musze miec wywietrzników Cytuj
zigi69 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 kolego pewnie ze nie musisz mieć żarówki najlepiej weź i poukładaj jajka na parapecie tylko pamiętaj o otwieraniu okien co jakiś czas żeby wywietrzyć. a na poważnie czytałeś cokolwiek na temat budowy inkubatora? bo widzę ze chyba nie, jest tego multum na necie, wujek google nie gryzie, a i tak na marginesie styropian to wcale nie jest taki dobry pomysł a coś mi się zdaje ze chcesz użyć zwykłego nie utwardzanego to już w ogóle odpada. Cytuj
sputnik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam mam prozbe może mi ktoś opisać całą budowę inkubatora do zrobienia w garażu.Mam już jeden inkubator kupny na 56 jaj ale chciałem się pobawić i zrobić sam na 30 jaj wiem ze on musi być on w środku styropianem wypełniony ale gdzie umieścić otwory wylotowe i chce jak po najniższym koście wiec chciał bym się obejść jakoś bez termostatu i na zwykłej żarówce bardzo dzięki za wszystkie odpowiedzi Z takim podejściem niewiele zdziałasz. Musisz poczytać na temat budowy inkubatora, bo niestety nie za wiele masz wiedzy na jakiej zasadzie działa inkubator. Najprościej będzie jak sobie kupisz gotowy za 200 - 300 zł na początek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi