didia12 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam. Wczoraj do folii wpadł mi dziki bażant. Nieźle się namęczyliśmy żeby go złapać, ale udało się i obecnie przebywa w klatce. Wygląda na dosyć młodego osobnika może jakieś 2lata. Chciałabym go wprowadzić do reszty mich bażantów. Jest jednak bardzo nerwowy i agresywny. Czy jest szansa, że taki dziki bażant zasymiluje się z resztą stada? Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 z innymi bażantami pewnie nie bedzie miał problemu ale do człowieka się nie przyzwyczji złapałem kiedys takiego młodego z miesiac miał tylko a i tak nigdy sie nie oswoił przy kazdym wejsciu do woliery latał po ścianach więc ja bym ci radził go wypuscić Cytuj
didia12 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Opublikowano 29 Listopada 2012 Planowałam go zostawić, ponieważ chciałabym na wiosnę, powiększyć stado z piskląt pochodzących z własnego wylęgu. Już nawet mam wybrany inkubator. I dlatego myślałam żeby go wykorzystać do reprodukcji - zawsze to świeże geny. Cytuj
sputnik Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Sam nie miałem jeszcze takiej przygody, jestem ciekaw jak sobie poradzi taki dziki bażant w stadzie...byłbym wdzięczny gdybyś pisała na bieżąco jak mu idzie. Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 ja tez życze powodzenia ale osobiście wolał bym kupić za jakieś 30 zł oswojonego niż patrzeć jaj ten rozbija się o siatke ale moze trafias na jekiegoś tolerancyjnego dla ludzi Cytuj
didia12 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 Dziś rano wprowadziłam go do woliery i tak jak przewidział Radek ciągle się wyrywa by uciec i obija o siatkę woliery. Potrzymam go przez kilka dni i jeżeli się nie uspokoi to go wypuszczę, bo nie ma sensu żeby cały czas się tak męczył tylko płoszy resztę stada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi