didia12 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam. Czy powinnam zastosować jakieś zadaszenie woliery, które będzie chroniło ptaki przed deszczem albo latem dawało trochę cienia? Na chwile obecną mam woliere połączoną z kurnikiem i chciałam wiedzieć czy warto budować jakieś dodatkową osłonę na deszcz na wolierze? Cytuj
garzew2 Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Skoro masz już kurnik to nie ma sensu budować kolejnego zadaszenia - w razie deszczu ptaki już mają gdzie się schronić. Na pokrycie wierzchnie woliery wystarczy, że zastosujesz zwykłą siatka polietylenowa na woliery oczko 8x8cm, która będzie zabezpieczać przed ucieczkami ptaków, które tam masz i przed drapieżnikami jak jastrzębie czy wrony. Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 nie ma takiej potrzeby u mnie nawet w deszcz wola spać na powietrzu niż w kurniku zawsze to naturalne warunki a na góre polecam troche mniejsze oczko naż 8 na8 zeby nie było problemu z z kunami i wróblami Cytuj
Pio45 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Mozesz tez jakies rośliny posadzic wiec w razie czego ptaki znajda cien czy dodatkowe schronienie i beda mialy bardziej naturalne warunki Cytuj
sputnik Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Dokładnie dobrze by było gdyby od jednej strony były osłonięte od wiatru. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi