Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, mam do was prośbę - szukam owoskopu do prześwietlania jaj. Ważne jest to, że będę wykorzystywał go do celów edukacyjnych, chciałbym aby moi uczniowie mieli komfortowy widok na jajo od środka. Macie jakieś propozycje? Jaki model by się nadał?
Opublikowano

zależy ile chcesz wydać na taki owoskop, bo taki najtańszy to kosztuje w okolicach 90 zł, tylko wtedy prześwietlenie trzeba wykonać w zaciemnionym pomieszczeniu. moze to byc klopotliwew warunkach szkolnych, dlatego mozesz zastosować owoskop zabudowany http://www.hodowlany.pl/i1253_Owoskop_Brinsea_OvaView_LED_do_przeswietlania_jaj_z_przystawka_OvaScope.html

troche droższy ale mysle ze bardziej sie przyda

Opublikowano
Na Twoim miejscu też bym brał ten model. Miałem okazję się nim trochę pobawić i nie dość, że samo prześwietlanie jest najwyższej jakości, to jest opcja podłączenia do niego kamerki - takiej zwykłej internetowej, wkłada się ją do okularu - i wyświetlania obrazu na komputerze lub rzutniku. A chyba o to Ci chodzi - pokazanie prześwietlonego jajka większej ilości osób.
Opublikowano

Muszę przyznać, że wygląda solidnie. Trochę drogi ale firma widzę Brinsea, więc o jakość jestem spokojny.

A powiedzcie czy ten sklep hodowlany.pl w porządku jest? Jakieś złe/dobre doświadczenia?

Opublikowano
Zbyniu mam pytanie: Czy zdecydowałeś się na ten owoskop, który polecał kiwi kilka postów wcześniej. Wygląda na bardzo porządny przyrząd i też planuje jego zakup. Jeśli tak to może podzielisz się pierwszymi wrażeniami z użytkowania?
Opublikowano
Jeszcze nie, mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu go zamówię w końcu. Jak na razie mam mały problem z przekonaniem dyrektorki do jego zakupu ;) widzi się jej trochę drogi ale jeszcze trochę ją pomęczę i się zgodzi :twisted:
Opublikowano
Dominik nie wachaj się. Sam mam z firmy hodowlany.pl identyczny model, i jestem z niego bardzo zadowolony. Jajka prześwietla bardzo dobrze, wszystko dokładnie widać, co się dzieje wewnątrz.
Opublikowano
OK ludziska, owoskop otrzymałem na drugi dzień po złożeniu zamówienia, wszystko starannie zapakowane, klasa. Do urządzenia są dodane baterie w zestawie więc od razu zacząłem go testować i muszę przyznać, że warto było go kupić. Owoskop jest bardzo dokładny, wszystko świetnie widać, nawet w jasnym pomieszczeniu, bo jajko jest schowane w obudowie tak jakby, a my patrzymy na nie przez okular. Najlepsze jest jednak podłączenie kamerki, którą możemy normalnie przymocować tak, żeby wchodziła w okular i dzięki temu wszystko wyświetlam na rzutniku. Jak dla mnie świetne urządzenie, nawet dyrektorka była pod wrażeniem :D
Opublikowano

No jasne, że się podobało wszystkim, chyba pierwszy raz wszyscy oglądali prezentację z zaciekawieniem. Co do zdjęć, to wygląda to tak jak na sklepie, z którego zamawiałem:

http://www.hodowlany.pl/Towary/97/1253_4.jpg

Czyż jakość nie jest świetna? :D

Opublikowano

No faktycznie zdjecie robi wrazenie, wszystko bardzo dobrze widac. Mam rozumieć ze jajko jest w jakiejs obudowie?

Mialem zwykly owoskop, taki dla siebie i widac roznice bez porównania

Opublikowano
A pisales ze owoskop ma mozliwosc podlaczenia kamerki do rzutnika. W jaki sposob to robisz? Normalnie nastawiasz kamerkę w ten otwór?Bo troche trudno mi jest sobie to wyobrazic?