Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie skierowane jest do uczestników tego forum:

dlaczego rozmawiając o tak ciekawym temacie i tak pięknych ptakach podpisujecie sie pod postami anonimowo? (oprócz niewielu wyjątków!)

Wielokrotnie korzystam z innych forum tematycznych, często profesjonalnych i osoby, które korzystają z tego typu dobrodziejstwa jakim jest forum dyskusyjne, podpisują się z imienia i często nazwiska (lub nazwa miejscowości) robią to z szacunku do innych osób, a także ze względów praktycznych: otóż każdy uczestnik jest lub może być dawcą bardzo ciekawego tematu, a przestawienie się umożliwia kontakt i odnalezienie wiadomości.

Iza

Opublikowano

Na pewno Izo masz rację.

Ja oczywiście nie mam na imię Xwiatr, ale Janek (tutaj może się przedstawię), a mój nick jest po prostu jakimś takim wymyślonym kiedyś przezemnie na innym forum. I tak z przyzwyczajenia, i wygody na każdym forum rejestruję się tak samo , aby nie mieć problemu z zapamiętaniem gdzie kim jestem :-) Oczywiście łatwiej byłoby to spamiętać podpisując się imieniem, jednak o ile pamiętam na tamtym pierwszym forum Janek było zajęte :(

Mam nadzieję, że mój nick xwiatr wam się podoba. Mi po prostu kojarzy się z chwytaniem wiatru w żagle (trochę pływam), czyli z czymś bardzo, bardzo przyjemnym.

Pozrawiam Janek vel. xwiatr :-)

Opublikowano

W zasadzie to nie zastanawialiśmy się na tym ustalając zasady rejestracji nowych użytkowników. Zależało nam aby maksymalnie uprościć procedurę rejestracji, aby rejestracja nie była uciążliwa. Pomineliśmy tutaj całkowicie dane osobowe. Oczywiscie jeżeli ktoś chce się przedstawić to nie ma najmniejszego problemu, można też napisać prywatną wiadomość.

Ale Pani Izo muszę przyznać, iż Pani uwagi są jak najbardziej słuszne, myslę, że jak już forum nabierze trochę "barw" i dorobi się większej liczby użytkowników, warto bedzie dołączyć małą ankietką do informacji o użytkowniku- oczywiście dobrowolną, na zasadzie Kto-gdzie-ile i jak hoduje, jak długo, jakie gatunki itp.

Pozdrawiam