sputnik Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witajcie, chciałem was zapytać czy znacie jakieś skuteczne sposoby na pozbycie się mrówek? Wczoraj kosiłem trawę i odkryłem kilkanaście mrowisk, dość sporych i chciałbym się ich pozbyć... liczę na waszą pomoc, pozdrawiam. Cytuj
Paula87 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zastoswoać można proszek do pieczenia, fusy z kawy. Niektórzy używają cynamonu. W sklepie są preparaty na mrówki i tyle. Ja miałam kiedyś Mrówkofon, nie wiem czy dalej produkuja. Cytuj
jacob Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Na twoim miejscu użyłbym proszku na mrówki Expel. Kiedyś musiałem zastosować i podziałało. Wg. producenta "mrówki same karmią preparatem królową co prowadzi do unicestwienia całego gniazda." Pozdrawiam Cytuj
Jan77 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Niektórzy są bardziej drastyczni i po prostu zalewają mrowisko wrzątkiem Cytuj
janek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 zalewanie wrzątkiem działa ale po jakimś czasie mrowisko się odbudowuje, także raczej radziłbym zainwestować w jakiś środek chemiczny Cytuj
fermo85 Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 Popieram powyższe posty, że najlepiej zastosować środki chemiczne. Domowe sposoby nie zawsze działają, więc trzeba byłoby testować każdy po kolei:) Cytuj
garzew2 Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 Ze swojego doświadczenia mogę polecić trutkę w proszku sypaną do mrowiska lub na szlaki mrówek w pobliżu mrowisk. Mrówki znoszą trutkę do kopca i się same podtruwają. Działa dosyć szybko i co najważniejsze skutecznie pozbędziesz się szkodników. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi