Sara Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Moje dwie pawice odwiedzają gniazdo,paw nawet do niego siada ale jajek nie widać. Pawice są dwuletnie , czy już nie powinny zacząć się nieść Cytuj
Sara Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Opublikowano 10 Maja 2012 Witam mam pierwsze jajko od Pawi wazy 102g jeszcze cieplutkie przyniosłam do domu. Cytuj
Sara Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 Czekam na następne jajka (dwie pawice) , tylko są dwa problemy :1 paw tez jest dwuletni i nie wiadomo co będzie z jajkami 2 brak inkubatora. Kupuje miodarkę i trochę dożo kasy inkubator musi poczekać jest w planach. Zostanie kwoka tez powinna dać rade i mniej kłopotu z odchowaniem Cytuj
Sara Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Opublikowano 18 Maja 2012 Kury tak mi dały w kość, ze kupiłam inkubator szkoda mi jajek od pawi bo prawie inkubacji 28 dni,a one po 17 zdezerterowały ( siedziały na jajkach fawerolach) . Wymieniłam na inna kwokę akurat była . Adam (maż) się ze mnie bo powinnam już w lutym kupić inkubator i miał racje Na razie mam 4 jajka pawica co drugi dzień niesie jajko, a druga jeszcze nie chyba strajkuje. Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 19 Maja 2012 Opublikowano 19 Maja 2012 a ile jajek znosi pawica jak jej zabierasz?? Cytuj
Sara Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Opublikowano 21 Maja 2012 Witam dokładnie to nie wiem ile możne znieść jajek pawica wyczytałam że od 8 do 12 ale trudno powiedzieć ile zniesie jajek. Mam 6 i włożyłam dzisiaj do inkubatora. Pawica znosi jajka w kurniku ale każde w innym miejscu i przykrywała je słomą , co drugi dzień o tej samej porze.Druga pawica jeszcze nie nosi jajek. Cytuj
hunter Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Mam kilka pytań. 1) Jak cenowo wyglądają jaja lęgowe pawi? 2) Jaka jest optymalna temperatura oraz wilgotność w poszczególnych etapach inkubacji?3) Gdzie kupię sprawdzone jaja? Czekam na wszelkie szczegóły odnośnie inkubacji jaj pawich. Cytuj
millek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 koszt jajek do ok. 35-50 zł. Orientowałem się trochę na olx. Co do optymalnej temperatury i wilgotności- ja w tej kwestii nie mam doświadczenia, ale w internecie znajdziesz artykuły. Popytaj w gospodarstwach agroturystycznych. Cytuj
hunter Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Jajka właśnie też przeglądałem na olx. Nigdy nie korzystałem z opcji wysyłki a niestety nikogo w obrębie 50 km nie znalazłem. Zamawialiście jajka z opcją wysyłki? Nic się nie działo? Cytuj
millek Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jak się dobrze zabezpieczy jajko to nic się nie stanie. Pawich nie zamawiałem ale inne i nic się nie uszkodziły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi