maciejelo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam wczoraj zacząłem inkubację pierwszy jaj w tym sezonie lecz mam pewien problem przygotowałem inkubator wsadziłem jaja przychodzę na rano i patrzę tem. 31stopni czyli przez całą noc była taka niska temperatura jajka włożyłem o godz 17 o 8 wszystko już było w porządku czy jajka są jeszcze dobre? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj
sputnik Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Spokojnie wszystko powinno być z nimi OK. Takie różnice temperatur, szczególnie na początku inkubacji nie mają prawa zaszkodzić jajom. Zobacz jak wysiaduje kura swoje jaja - też z nich schodzi na jakiś czas, ich temperatura spada i dopiero potem wraca i znowu je grzeje ;] pzdr! Cytuj
maciejelo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witaj dzięki za informację trochę mnie to uspokoiło. Ale gdzieś czytałem że jaja mogą mieć temperaturę poniżej 19 stopni chyba a tam było 31 i to przez całą noc w pierwszy dzień inkubacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi