Slawek28 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam! Nosze sie z zamiarem kupna kilku bażantów łownych . Więc zwracam się do was profesjonalistów .Mianowicie myslałem nad adaptacją gołębnika na wojlerę .Gołębnik ma wymiarey 2.5 m na 3 m gołębnik znajduje się na wysokości 3 metrów a wojlerę zewnętrzną chciałem zbudować o wymiarach 3m na 4 m ale musiała by mieć 4 metry wysokości żeby ptaki mogły kożystać z gołebnika oczywiście wchodzi w grę jakaś drabinka drzewo itpAle czy takie rozwiązanie ma sęs czy nie jest to za wysoko? Cytuj
zigi69 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Według mnie w ogóle nie ma sensu aby woliera składała się z wybiegu i gołębnika ponieważ bażanty łowne nie będą siedziały w gołębniku. BŁ jest gatunkiem typowo dzikim i nie ma w zwyczajach siedzieć w pomieszczeniach zamkniętych. W zupełności wystarczy gdy w wolierze umieścisz małe zadaszenie takie powiedzmy 1,5x1.5m o wysokości 25 cm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi