janek Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 Hej mam taki problem z jednym z moich bażantów...od soboty nic nie je, ma biegunkę, pióra mu lecą i nie chodzi, tylko cały czas siedzi...co mogę zrobić by mu pomóc? Cytuj
Pio45 Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 Objawy, które opisujesz wyglądają mi na robaczycę jelitową. Wtedy wystepuje osłabienie organizmu, biegunki, osowiałość, spaced, ruchliwości, wychudzenie, brak apetytu. Tu wystepuje nawet niedowład nóg, czyli to moze być juz zaawansowany przypadek glistnicy.Poiwinieneś teraz podac lek Levimasol w odpowiednich proporcjach (jego 8% roztwór zalecany jest do dawkowania 0,5g na kg ciała), podawanych z paszą lub wodą do picia. Cytuj
janek Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 Dziękuje za pomoc, spróbuje tak zrobić i dam znać czy pomogło. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj
janek Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Opublikowano 21 Marca 2012 Niestety jeszcze nie widać poprawy :/ po jakim czasie można się spodziewać, że ten preparat zacznie działać? Cytuj
Pio45 Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Podawaj dopóki poprawy nie zauważysz, w ogóle to stosuj profilaktykę zapobiegającą - podawaj czosnek, a przede wszystkim utrzymuj woliery w czystości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi