uki Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam Wszystkich serdecznie! Czy moze mi ktos udzielic odpowiedzi na pytanie: Jaki smak maja jajka bazanta lownego, zlocistego, krolewskiego? Czy wogole nadaja sie one do spozycia? Dzieki za odp. i Pozdrowionka... Cytuj
szmery Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 jajka nadają się do spożycia, ale jeśli masz nadmiar jajek to przecież lepiej je sprzedać, popytać się znajomych może ktoś chce zapoczątkować hodowle.............itp. albo odchować młode potem sprzedawać je. może spróbuj się gdzieś z tym ogłosić np w jakiejś gazecie chętni na pewno się znajdą prędzej czy później.... Cytuj
Bodzio Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Są smakosze którzy są wstanie dużo zapłacić za jaja bażantów. Ja jadłem ale moje podniebienie jest chyba mało wyrafinowane, bo jajecznica z boczkiem smakuje podobnie:) Cytuj
Hobbysta Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Nawet ciasto można upiec (przynajmniej z jaj b. łownych)! Wiem, bo już jadałem takowe. A co do smaku, to też nie widzę różnicy między bażancimi a kurzymi jajami. Cytuj
uki Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2007 Dzieki za odpowiedzi. Osobiscie nie posiadam ani jaj ani bazantow, dlatego w dziedzinie kulinarnej na temat bazantow nie mam zielonego pojecia (podobnie jak wiekszosc przecietnych zjadaczy chleba) A co mozecie powiedziec na temat smaku miesa bazanciego?Czy mieso bazanta smakuje podobnie jak kurczak? Pozdrawiam... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi