Luk89-26 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Czym karmić mam młode pawie bo mi sie wyległy?? Cytuj
szmery Opublikowano 2 Czerwca 2007 Opublikowano 2 Czerwca 2007 karm tym co małe bażanty a mianowicie powinieneś przestudiować forum jeśli jest ich nie wiele to dobrze będzie dawać im gotowane na twardo jaja czy też jak kolega hobbista twaróg. jeśli masz ich więcej to znacznie wygodniej będzie podawać gotową pasze dla młodych bażantów która w zupełności zaspokoi potrzeby młodych pawi. ale z tego co wiem to kolega kogut ma pawie i to z nim powinieneś dyskutować na ten temat ja tylko napisałem jak bym sam postąpił Cytuj
xwiatr Opublikowano 2 Czerwca 2007 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Tak, młode pawie tak jak bażanty dobrze jest karmić np. gorowanymi na twardo jajkami. Potrzbuję one dużo białka zwierzęcego.Jeśli do tego dasz im paszy dla zwykłych kurcząt, to na pewno im wystarczy. Cytuj
Grus Opublikowano 2 Czerwca 2007 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ja moje pawie karmię granulatem dla bażantów i to w zupełności wystarczy (a odchowałem już kilka lęgów).Można na początku podawac jajko oraz pokrojoną pokrzywę one wtedy szybciej nauczą się pobierac pokarm. Cytuj
Sara Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Moje stadko pawi( trzy sztuki )uwielbiaja gotowane jajka a w szczególnosci żółtka , oraz paszę od kurczat,pokrzywkę i rosną jak na drożdżach Cytuj
edgar9 Opublikowano 6 Września 2007 Opublikowano 6 Września 2007 Ja co prawda mam zwykła bażanty łowne, ale w sumie dieta pewnie jest podobna (domyślam się, bo nigdy nie miałem pawi).Zamiast pokrzywki daję im młodą koniczynkę. Jest miękka i soczysta.Czasem też daję główkę kapusty. Nie żałuję im zieleniny, bo jak daje im granulat to potrzebują zielonego na ochronę wątroby. Cytuj
Natalcia Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 Jeśli chodzi o takie maleństwa to oczywiście Jajko na twardo krojone w kosteczke i pokrzywka. Ale wiadomo że tak można je karmić tylko przez 2-3 tygodnie, ponieważ później potrzebują nieco więcej witamin. Więc ja osobiście dostałam takie info od poprzedniego właściciela moich pawi i codziennie rano dostają specjalną mieszankę zboża i ziareneka popołudniu na tarce na grubych oczkach ścieram jajko, małą cebule, i ewentualnie ziemniaka gotowanego z obiadu lub jabłuszko. a na małych oczkach jedną marchewkę. nie wiem jak z Młodym Pawiem , ale zarówno młode Bażanty jak i starsze pięknie się po czymś takim wybarwiają Cytuj
glazer Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 jeśli chodzi o takie maleństwa to oczywiście Jajko na twardo krojone w kosteczke i pokrzywka. Ale wiadomo że tak można je karmić tylko przez 2-3 tygodnie, ponieważ później potrzebują nieco więcej witamin. Więc ja osobiście dostałam takie info od poprzedniego właściciela moich pawi i codziennie rano dostają specjalną mieszankę zboża i ziareneka popołudniu na tarce na grubych oczkach ścieram jajko, małą cebule, i ewentualnie ziemniaka gotowanego z obiadu lub jabłuszko. a na małych oczkach jedną marchewkę. nie wiem jak z Młodym Pawiem , ale zarówno młode Bażanty jak i starsze pięknie się po czymś takim wybarwiają coś takiego ktoś tam na pisał to mam pytanie do tej osoby czy to co jest napisane dotyczy młodych pawi bo jest tu napisane że to daje się pawią od 2-3 dygodni tamto a puziniej piszę pan(pani)że niewie pani jak jest u małych pawijavascript:emoticon(':?') proszę o szybką odpowiedzi Cytuj
glazer Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 czy młodym pawią można podawać jabłko,twaróg,ziemniaka gotowanego,jajka na tardo> i co można im podawać bardzo proszę o odpowiedzi bo wylęgło się mi narazie dwoje pawików bardzo serdecznie dziękuję Cytuj
kurki24 Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 moj drodzy mam pytanie ile dni potrzedbuje paw zeby sie zakilmatyzować Cytuj
młody Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 To wszytsko zależy od konkretnego osobnika. Ja trzymałem pawia 2 tygodnie w tymczasowej wolierze wybudowanej na szybko siatki polietylenowej i po 2 tygodniach wypuściłem, Dołączył do kur i przeniósł się kurnika. ALe kolega miał takiego osobnika co nawet po roku jak tylko go z woliery wypuścił to uciekał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi