kreatywny126 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Czy w wieku 5-6miesięcy samiec jest już kolorowy lub zaczyna się robić?? Cytuj
andrzej123456 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Dopiero w drugim roku życia wybarwia się Cytuj
Pio45 Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Dokładnie, samiec bażanta potrzebuje ok 2 lat żeby się ubarwić. Po tym poznajesz ze jest już gotowy do rozrodu. Inaczej jest z samicami. One mogą miec tylko rok zeby były gotowe do znoszenia jaj. Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 moje samce na dzień dzisiejszy wygladaja tak tzn że w tym roku jeszcze jajka po nich beda czyste ??już biegaja za samicami:) Cytuj
andrzej-1948 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Jeżeli samica nie jest z późnych lęgów to możesz liczyć na jajka a na pewno parę będzie zalęgniętych więc będziesz miał mały psychuszek . . Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 a to spoko samiece mam dwuletnie moze coś sie wychowa a jaka jest szansa że przy wolierach na samca i dwie samice o wymiarach 3mx4mx2m wysokosc zasiada mi na jajkach ??bez inkubatora nic nie poradze?? Cytuj
Pio45 Opublikowano 21 Marca 2012 Opublikowano 21 Marca 2012 Hm chyba lepiej kupić inkubator, łatwiej i pewniej. A to pierwsze jajka tej kury? Cytuj
4aqua3 Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Nie no, proszę.... Róbcie wszystko, aby kury same wysiadywały jajka. Ptaki z inkubatora tracą naturalny instynkt do samodzielnego wysiadywania i wychowywania piskląt. Inkubator to ostateczność. Naprawdę cieszy oko widok jak kura wodzi pisklęta, nie ma problemów wynikających z dogrzewania małych, z ich chorobami, czy rozwojem.No chyba, że hodowla jest tylko dla kasy... A jeśli nawet, to sprzedawajcie ptaki, które zapewnią wiele wrażeń z lęgów nabywcom Waszych bażantów.Pozdrawiam. Cytuj
4aqua3 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Mała sugestia, RADKU-ZAMOŚĆ, postaraj się nie trzymać razem obu gatunków w czasie godów jeśli nie chcesz mieć krzyżówek. Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 nie no zdjecie zrobione było dawno jak wymieniałem drzwi w wolierze musiałem gdzies je wpuścić na godzine wszystkie oczywiście sa podzielone Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi