sputnik Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2013 czyli można powiedzieć teściowa robi za skubaczkę Nie no dobrze masz, tylko pozazdrościć Cytuj
mario19974 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Dobra teściowa, ale to nie zwalnia mnie też ze skubania. Idzie po prostu szybciej w dwójkę. Wypierzone ptaki dobrze się skubie tylko nie można moczyć za długo w za gorącej wodzie, bo przy skubaniu rwie się skóra i ptak taki podczas pieczenia nie wygląda apetycznie. Cytuj
Jan77 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 No dokładnie, przy skubaniu najlepiej poczekać az pióra podczas parzenia zaczynaja lekko odchodzić, w przeciwnym razie bedzie tak jak kolega wczesniej napisał... Cytuj
dominikp64 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Skoro temat zszedł na sprawy ze skubaniem to się zapytam jak długo moczycie tusze bażancie? Ja próbowałem kilka razy no i trochę mi to nie wyszło. Moczyłem ok. 3-4min w gorącej wodzie tak w temperaturze około 60-70C ale nie mam termometru wiec ciężko mi określić dokładnie temperaturę. Cytuj
Jan77 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Trudno mi powiedziec jak długo bo to tez zalezy od ptaka, jego wieku i w ogóle, Moczę zazwyczaj pare minut, ale tak jak napisałem wczesniej przestaje parzyc gdy widze ze pióra juz łatwo odchodza bo pory sie zwiekszyły, wtedy wiem ze nie bedzie sie rwało skóry podczas skubania... Cytuj
dominikp64 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Też właśnie metodą prób i błędów staram się dojść najskuteczniejszego sposobu skubania ptaków.Może po prostu się nie daję do tego i lepiej jakby skubaniem się zajęły bardziej delikatne kobiece ręce. Przytaknijcie mi panowie to przekonam żonę żeby się sama zajęła skubaniem. Cytuj
mario19974 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ja mam dobrą teściową . Ale myślę że żona byłaby jeszcze bardziej skuteczniejsza. Cytuj
Jan77 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 No oczyswiscie ze kobiece rece sa bardziej operatywne i powinna sie zgodzic:) Cytuj
renata58 Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 Witam ,ja jestem amatorką .Bażanty mam dopiero pare dni a pawie od trzech lat i karmie tak jak pawie.granulat do indyków ,słonecznik,pszenica, jabłka ,kapusta ,sałata,buraczki,no praktycznie wszystkie warzywa a do picia daje wode czystą nie przegotowana z dodatkiem czosnku jak są małe to daje twaróg ,krwawnik ,mlecz ,i skoszona trawę .Warto również odrobaczyć ,mimo że daje czosnek to jeszcze jednorazowo na odrobaczenie .Levimasol ,który łącze z wodą ,z chęcią piją wodę, to wiem ze dostana odpowiednia dawke .Z pawiami robie tak samo.W tym roku pierwszą sprzedaż pawi mam. Cytuj
kazik Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Witam ,ja jestem amatorką .Bażanty mam dopiero pare dni a pawie od trzech lat i karmie tak jak pawie.granulat do indyków ,słonecznik,pszenica, jabłka ,kapusta ,sałata,buraczki,no praktycznie wszystkie warzywa a do picia daje wode czystą nie przegotowana z dodatkiem czosnku jak są małe to daje twaróg ,krwawnik ,mlecz ,i skoszona trawę .Warto również odrobaczyć ,mimo że daje czosnek to jeszcze jednorazowo na odrobaczenie .Levimasol ,który łącze z wodą ,z chęcią piją wodę, to wiem ze dostana odpowiednia dawke .Z pawiami robie tak samo.W tym roku pierwszą sprzedaż pawi mam. W jakich cenach sprzedajesz pawie jeśli można zapytać? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi