Luk89-26 Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 Sprawa dotyczy pawich jaj które włożyłem do inkubataora zaraz po zniesieniu przez pawice z jednym czekałem 1 dzien zanim włożyłem.Mam pytanie czy coś sie z nich wykluje bo inkubator jest kupny taki na 12 jajek kupiłem go we włszech.Prosze o odpowiedz i porady!! Cytuj
kogut Opublikowano 26 Maja 2007 Opublikowano 26 Maja 2007 Zasadniczo mądrzy ludzie mówią że jaja powinny poleżeć przynajmniej jeden dzień zanim włoży się je do inkubatora. Jednak z doświadczenia wiem że tak nie jest, ja sie nie bawiłem w teorie i jak przyszedł czas nałozenia jaj to te świeże też wkładałem.Kolego jeżeli chodzi o Pawie to większy problem jest z zapłodnieniem, u mnie zawsze wyglądało to kiepsko. Z Pawiami nie ma tak lekko ciężko się chowają przynajmniej u mnie, ale jeżeli będą zapłodnione to 75% sukcesu za tobą. Cytuj
Bodzio Opublikowano 26 Maja 2007 Opublikowano 26 Maja 2007 Zaopatrz się w lampe do prześwietlania jaj. Już po tygodniu będziesz wiedział czy coś z tego bedzie. Koszt niewielki a jak jesteś początkujący to widok żyłek i zaczątku serca w jaju da dużą frajdę. Cytuj
młody Opublikowano 29 Maja 2007 Opublikowano 29 Maja 2007 Tak dokładnie prześwietlisz i wszystkiego sie dowiesz, bo inaczej to możba gdybać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi