jacob Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam, jestem nowym użytkownikiem na forum. Ostatnio zainteresowałem się się polowaniami, jednak nie wiem od czego zacząć...jakie rodzaj broni jest mi potrzebny? I czy jest na nią wymagane jakieś pozwolenie? I wreszcie czy pies jest niezbędny na polowaniach na bażanty? Pozdrawiam bardziej doświadczonych kolegów i liczę na szybką pomoc Cytuj
zigi69 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Kolego powinieneś zacząć od zorientowania się na terenie jakiego koła łowieckiego mieszkasz, potem powinieneś skontaktować się z nim i poprosić o przyjecie na staż (przyjecie na staż nie jest równoznaczne z tym że przyjmą Cię później do kola), gdy Cię przyjmą na staż który trwa rok dowiesz się na nim podstaw łowiectwa. Po zakończaniu stażu będziesz musiał zdać egzamin łowiecki potem będziesz musiał się postarać o pozwolenie na broń. Gdy zdasz egzamin łowiecki i będziesz miał pozwolenie na broń będziesz mógł pomyśleć nad kupnem broni gładkolufowej. Tak w skrócie co powinieneś zrobić aby polować na bażanty i nie tylko.Pozdrawiam Cytuj
jacob Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 dziękuję Zigi69 za tak szybką odpowiedź. Pozdrawiam czy jest może na forum ktoś, kto należy do Kaliskiego Koła Łowieckiego? Cytuj
wojtek4141 Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 A do koła łowieckiego jest się dosyć ciężko dostać, wiem bo mój kolega chciał się dostać to mu wujek załatwił po znajomości Cytuj
sputnik Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 Dokładnie, i na dodatek łowiectwo to kosztowny sport...powiedziałbym tylko dla zamożnych z tego co widziałem i słyszałem... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi