kamil Opublikowano 23 Maja 2007 Opublikowano 23 Maja 2007 Witam wszystkich. mam hodowle maczniakow czy moge je podawac malym bazantom w pierwsztch dniach po wykluciu? Cytuj
kogut Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 chyba chodzi o grzyby, ale czy będą dobre dla młodych bażantów to chyba raczej nie dobre. Ja bym nie ryzkował. Chyba że chodzi o jakies robaczki to by się mozna zastanowić. Cytuj
marcinerek Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 Maczniak mlynarek - to sa robaczki - zalecane i polecane do podawania mlodym pisklaczkom, tylko nie za duzo bowiem sa te robaczki bardzo podobne do lapek mlodych ptaszkow i moga pozniej nawzajem dziobac sie po stopach. Wiecej informacji nt Cytuj
kogut Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 Acha no tak, kurcze ja myślałem o grzybach bo też o podobnej nazwie słyszałem. Cytuj
xwiatr Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 No to na pewno będzie dobre dla młodych bażantów. Młode bażanty mają duże zapotrzebowanie na białko zwierzęce. Literatura podaje jakoby najlepszym dla nich pokarmem były mrówcze jaja. Sam swoim bażancikom kiedyś rzuciłem na sipie gniazdo mrówek, które przypadkowo znalazłem pod dużym kamieniem.Bażanciki szybko się z nimi uporały.Myślę, że Mącznik młynarek będzie równie dobry. Cytuj
marcinerek Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 xwiatr Co to jest sipie? To pewnie regionalne okreslenie czegos, ale czego? ps. wrzuciles cale gniazdo czy tylko mrowcze jajka ?BO jak juz masz w okolicy takie mrowisko to warto o nie dbac tzn. podbierac tylko czesc jajek by mrowki mogly odbudowac strate i znowu im czesc podebrac - to takie mrowcze miodobranie Cytuj
szmery Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 śipa albo szypa ewentualnie łopata jak kto woli Cytuj
xwiatr Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 Tak, taka sipa, łopata jak kto woli. Nie wiem czy zabrałem całe. Rzuciłem tyle ile mi się nabrało Raczej była to akcja jednorazowa, bo komień już nie wrócił na swoje miejsce. Cytuj
marcinerek Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 AAA, to juz wiem co to sipa - czlowiek kazdego dnia uczy sie czegos nowego. Cytuj
kogut Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Rezczywiście ten wyraz sipa w piśmie brzmi jakoś takoś dziwnie. Cytuj
speaker Opublikowano 19 Czerwca 2007 Opublikowano 19 Czerwca 2007 ja swoim bażancikom podaje raz dziennie mączniaki i one je uwielbiaja ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi