kreatywny126 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jestem początkującym w hodowli tych zwierząt i chciałbym się dowidzieć czym mogę wzbogacić ich dietę. Bażanty mają prawie 2 tyg. podaję im ugotowane jajko, pasze dla kurczaków, jaja mrówek(mrówki dorosłe też), krawnik, startą marchewke. W co jeszcze mogę wzbogacić ich dietę? Cytuj
kunek Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Dla młodych bażantów różne owoce , takie jak jabłka, truskawki, jagody, można również podać ser biały. Ważne żeby wszystko drobno posiekać. u dorosłych bażantów również owoce i warzywa, do tego pszenicę, jęczmień, kukurydzę, można podawać też skorupki jaj kurzych, ale wcześniej warto wyparzyć je w piekarniku. Cytuj
donald997 Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Ja pisklętom zawsze podaje właśnie gotowane jajko tak jak Ty, ale jeszcze do tego takie zwykłe płatki owsiane Cytuj
stasiu77 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ja daję im posiekaną pokrzywę z gotowanym jajkiem, to w pierwszych dniach, potem paszę kruszonkę dla pisklaków.W kolejnych tygodniach powoli zaczynam im dawać warzywa, zależy co mam a to cukinie, a to ogórki polne takie przerośnięte, dynie potem jak są... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi