Gołebiarz Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Wiem że pytanie trochę nie na to forum ale napewno macie tez psy i podobne problemy. Jestem Zainteresowany założeniem ogrodzenia elektrycznego które zabezpieczy moje ogrodzenie z siatki przed rozplataniem jej i ucieczką moich psów ( 2 labradory). Potrzebuję pomocy w doborze :1. Elektryzatora o odpowiedniej mocy2. 250m bieżących drutu lub taśmy,3. Izolatorów do rozpięcia drutu na wysokości ok. 20cm nad terenem wzdłuż ogrodzenia,Myślę że drut lub taśmę rozepnę na słupkach stalowych ogrodzenia (co drugi słupek) kotwiąc izolator w stalowej rurce słupka (jeśli mają Państwo lepszy pomysł to jestem otwarty na propozycje). Dopuszczam wpicie drewnianych słupków co ok 4.00m wzdłuż ogrodzenia i poprowadzenie trakcji niezależnej od ogrodzeniaProszę o odpowiedź porady i sugestie jak najlepiej wykonać takie ogrodzenie. Cytuj
Bodzio Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Chyba większość osób ma ten sam problem. Mówię o osobach, które mają psa i suki dookoła mają cieczkę. To co bym proponował co u mnie się sprawdziło to 2 linie jedna przy ziemi druga na wysokości około 60-70cm. To całkowicie załatwia sprawę. Ważne to aby kupić dobry pastuch dla psów a nie taki zwykły dla krów jak kupują rolnicy na pastwiska. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi