Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Zastanawiam sie nad założeniem hodowli mam ku temu warunki. Na moim terenie wystepujom bażanty w środowisku naturalnym. Czy może mi ktos odpowiedzieć czy jest problem ze zbytem, czy moge liczyć na jakiś dochód, jeśli chodzi o koła łowieckie to czy oni od wszystkich kupujom czy trzeba sie gdzieś rejestrować ( po ile można sprzedać do koła łowieckiego?)

Pozdrawiam

Opublikowano

Mnóstwo tego typu pytań widze że się pojawia. Jak chcesz zrobić interes na bażantach to poprostu trzeba wziąść się do roboty.

Tak jak ze wszystkim innym, wiadomo że wszyscy kupują chleb i że piekarnie dobrze zarabiają ale czy jak otworzysz piekranie sam to czy sklepy będą kupować od Ciebie?

Nie potzreba żadnego zezwolenia na hodowle. Średnia cena za bażanta to 25zł.

Policz sobie ile to kosztuje: podstawa to woliery, trzeba zbudować infrastrukture. Policz sobie jakie woliery ile chcesz zgrodzić.

Ceny siatek zanjdziesz np tutaj: http://www.hodowlany.pl/47_Woliery_klatki_ogrodzenia.html

mają tutaj dobre ceny i dobre siatki.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedż.

Mam jeszcze pytanko czy bażanty można trzymać z innymi ptakami np. bołębiami kingami lub kurami (Zielononurzkami kuropatwianymi).

A czy może mi ktoś odpowiedziec czy jest zapotrzebowanie na rynku na bażanty czy są problemy ze sprzedażą bo myśle o większej hodowli.

Pozdrawiam wszystkich hodowców.

Opublikowano
Można trzymać, trzeba tylko tak dobierać gatunki by sobie nie robiły krzywdy. Co do opłacalności no to wiesz nikt Ci raczej nie odpowie... Jednym się opłaca a innym nie.