zenicior Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 witam wszystkich hodowcow:mój teściu ma bażanty złote (kura i kogut), kaukaskie (kura i kogut) i łowne (3 kury).bażanty zaczęły się nieść więc zbudowałem inkubator wyposażyłem w regulator wilgotności i temperatury, wszystkie wskazania byly takie jak powinny.Na 9 jaj (6 łowno-kaukaskich dwa zalężone i wyklute; 3 złote jedno zalężone i wyklute)3 bażanciki wyklute jedno kaukaskie, jedno zlote i jedno zmutowane albo inne takie biale pasy od dzioba do konca glowy z oczyma po srodku ,skrzydla piora lotki białe pozostaly kolor to braz.Bażnciki maja 2,5 tygodnia i zaczeły im się rozjeżdżać łapki tzn. ze maja problem z chodzeniem sa chwiejne i slabe co to moze byc i jesli mozna pomóc to w jaki sposób?dziekuje za odniesienia sie do mojego zapytania Cytuj
mark Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Mam pytanie, czym je karmisz?, czy jedzą piją? czy te nogi im wykręca, mają sztywne, pogrubione, problem z chodzeniem?Jeśli mają część choć z tych objawów to brakuje im witamin.Kup im witaminę BIOWIT AMINO u mnie to koszt 35zł i daj im jak najszybciej bo skutki będą nie odwracalne. Cytuj
zenicior Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 Niestety jeden juz nie odratowania i to akurat mutacja ((Witaminy byly podawane a raczej mialy byc podawane podczas mojej nieobecnosci niestety nie moge tego potwierdzic .Coż, podaje im teraz sam wiec zobaczymy co z tego wyjdzie i czy to akurat byl brak witamin.Jesli potwierdzi sie ze to z powodu braku witamin to naprawde nie powierze juz nigdy opieki na d pisklakami pozdrawiam Cytuj
mark Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Kolego miałem w tym roku to samo.Mi padło dużo więcej. Po podaniu witamin te które miały dużą już deformacje żyją nadal [np.jedna noga skierowana w przód druga w tył] i tak z wielkim trudem się przemieszczają jest takich szt 2 Natomiast które były w lepszej kondycji wróciły całkiem do zdrowia. Cytuj
zenicior Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Opublikowano 14 Lipca 2011 więc witaminy podane, myslę że pomogą i cóż zawsze człowiek mądrzejszy po szkodzie , szkoda że czyimś kosztem w tym przypadku ptaszkówdziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj
bazanty2 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Opublikowano 17 Grudnia 2011 co zrobic zeby im nie wykrecalo nóg Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi