Sara Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Miałam pawia 2 letniego , wszystko było dobrze az troszkę ochrypł pare dni temu ( wieczorem skrzeczał jak by miał chrypkę )nie miał biegunki, nie był osowiały. Trudno go złapać to nic nie zrobiłam ,wczoraj rano zauważyłam że zaczyna dyszeć , podałam lekarstwo i wieczorem nie żył. Wątroba była zdrowa. Co mogło byc przyczyną tak szybkiego konca pawia . Cytuj
rapit Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Jeżeli jescze to możliwe to zbadaj - zrób sekcje przewodu oddecgowego i tchawicy. Bo jak dyszał to tam mógł wytstąpić problem. Jezeli jest to co mysle to odrazu się zorientujesz o co chodzi. Cytuj
Sara Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam ,masz chyba rację weterynarz też powiedział ze przyczyna to górne drogi oddechowe.Mam nauczkę jak paw będzie miał chrykę to od razu do laryngologa Przyznaję się bez bici nie dopilnowałam szkoda, ale gdyby był osowiały jak miał chrypkę to bym zwróciła większą uwagę , wcinał jajka gotowane nawet szybciej niż normalnie( do soboty rana kiedy zaczął dyszeć a wieczorem koniec) bo indyczki małe dostawały i były szybsze niż paw a lubił żółtka. Pozdrawiam Sara Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi