smok1123 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam ostatnio wylęgły mi się małe bażanty łowne lecz zdechła samica maja około 1-2tyg i mam pytanie czym je karmić i czy będą one same jeść mam zamiar jutro kupic kury domowe zwykłe nioski czy będą te bażanty jeść z nimi i czy nic sie nie stanie bo jak narazie małe bażanty nie jedzą karmie mieszanka i daje przegotowaną wodę Cytuj
smok1123 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2011 AHA kupię oczywiście małe kurczęta 7 dniowe prosze o odp na moje pytania pilnie pilnie pilnie Cytuj
bazanty2 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Opublikowano 17 Grudnia 2011 czy kogut morze zabic pisklenta Cytuj
kogut Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jasne że może zabić, powiem więcej: raczej napewno zabije jak wpuścisz pisklaki do woliery razem ze starymi bazantami. Dotyczy to oczywiścei bażantów łownych bo rozumiem że o te pytasz. U różnych gatunków róznie to wygląda. Np bazanty złote- samce są bardzo troskliwe. Cytuj
Bodzio Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Kiedyś próbowałem naturalnych lęgów ale ostatecznie dałem sobie spokój. Teraz bażanty poprostu kluje w inkubatorze. Z inkubatora bażanty idą do odchowalnika i potem do wolierki z kurnikiem. Nie ma strat i tylko tak można w pewny sposób odchować. Eksperymenty z kurą kończyły się ogromnymi stratami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi