robs123 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Witam Mam trzy kury i koguta, kury mają się dobrze a samiec gubi ogon. Na razie trzymam je w budynku, bo wolierę na dworze dopiero robię. Z tym że mają okna z siatki i otwarte drzwi więc mają dostęp powietrza. Do jedzenia dostają mieszaninę pszenicy, pszenżyta, płatków owsianych i paszy dla kur niosek lub dla kurczaków. Więc co mogłoby być przyczyną wylatywania piór bażanta złotego z ogona??? Proszę o poradę. Cytuj
andrzej-1948 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Bażanty gubią pióra to normalne czyli [pierzeja] Cytuj
zigi69 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Opublikowano 12 Czerwca 2011 No może się pierzyć (choć nie wiem czy to już czas) ale może też pogubić ogon obijając się o siatkę zwłaszcza jeśli jest zestresowany. Ja miałem podobnie tylko ze u łownego połamał sobie ogon i pogubił pióra będąc właśnie w podobnym pomieszczeniu. Cytuj
robs123 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2011 Ale ten ogon mu odrośnie? Bo teraz trochę dziwnie wygląda. Cytuj
zigi69 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 jeśli mu pióra wypadły to tak, jeśli ma połamane to dopiero jak się będzie pierzył ale jeśli mu wypadły całe to powinny teraz mu odrosnąć. Cytuj
marcinc86 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ptak sie pierzy nie martw sie taki goly bedzie przez kilka tygodni chodzi. Na pewno juz ma tzw"knoty" czylizalazki nowych pior. Gdyby bylo spowodowane cos przez brak miejsca to mialby tylko polamane. Gdyby mu jedzenie nie odpowiadalo to albo by byl chudy, mial slabe ubawienie albo zdechl. Moj bazant zlocisty zgubil caly ogon iwiekszosc kolorowych pior wyglada jak oskubany i nie za ladnie. Ale jest caly w knotach i juz zaczynaja mu odrastac. Cytuj
zlociste98 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Mojemu bażantowi tez wypadły pióra z ogona ale zaczynaja juz odrastac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi