spidi345 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 witam.wczoraj niedaleko domu znalazłem samice bażanta z młodymi.podszedlem bliżej i zauważyłem że samica ma odcięte nogi.prawdopodobnie odcieła je kosiarka rotacyjna do trawy.zabralem je do domu aby cos z tym zrobic,lecz w nocy samica zdechla i mam dylemat z młodymi nie wiem czy jest mozliwosc aby je wychowac?jesli tak to czym karmic i gdzie trzymac?bede bardzo wdzieczny za szybka odpowiedz. Cytuj
zigi69 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Wychowanie podobne jest jak do piskląt kurzych. Musisz im zaświecić żarówkę taką żeby mogły się pod nią ogrzewać, a do jedzenia najlepsza jest pasza jest taka specjalna dla piskląt bażantów lub można też podawać taka dla piskląt indyków lub kurzych. no i wiadomo woda. powinieneś je trzymać w zamknięciu, dwutygodniowe bażanciki już podfurtują i uciekają. Cytuj
spidi345 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2011 dzieki za szybką odpowiedz.;dzobaczymy czy cos z tego bedze. Cytuj
andrzej-1948 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Tylko żeby miały ciepło i jak to są młode ptaki to podaj pasze dla małych kurczaków żeby była bardzo drobna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi