speaker Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 Jakie najlepiej teraz podawac bażantom witaminy, gdzie sie zaopatrywac w rożne pasze i witaminy - bo juz byłem w kilku zoologicznych i u kilku weterynarzy i nigdzie nic nie dostałem ~!!! Cytuj
rapit Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 Teraz najlepiej to dodawać pasze wzbogaconą dla niosek, tak z 20%. Do wody zawsze warto dodawać preparaty witaminowe. Produktów tych szukaj w centralach pasz, lub u weterynarzy którzy zajmują się drobiem. Bo taki co ma same pszy i koty to raczej moze nie mieć pojęcia. Cytuj
młody Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 Jak potrzebujesz tego niedużo, to poprostu udaj się do sklepu dla gołębiarzy, tam jest tego typu zatrzęsienie. Cytuj
speaker Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2007 czy ktos z Was stosowal lub stosuje mieszanke paszową witaminową uzupełniajacą Dolfast ? na opakowaniu jest napisane ze dla kurczat, indyków, kaczek, gesi. Czy mozna ja podowac bazantom ? Cytuj
rapit Opublikowano 23 Czerwca 2007 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Nie stosowałem, ale myślę że możesz śmiało stosować. Produktów witaminowych jest tyle że głowa boli, a większość ma ten sam skład. Cytuj
xwiatr Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Pasza dla indyków i kaczek ma trochę mało białka zwierzęcego. Jeśli nie możesz kupić dla bażantów to może łatwiej będzie ci dostać dla perliczek, one mają podobne zapotrzebowanie do bażantów. Cytuj
sylwester Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 dziękuję za informacje! użyteczne! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi