marcinc86 Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Mam kilka pytan bo nie na wszystkie znalazlem odpowiedzi na forum Mam bazanty zlociste 1 kogut i 3 kury. Wolirea w cichym miejscu na uboczu podworka. 1. Po jakim czasiw wylegaja sie bazanty zlociste 2. Czy po wykluci zabrac kurze mlode i poczekac az podrosna czy zostawic 3. Czym karmic mlode po wykluciu Cytuj
kogut Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Rozumiem że jesteś młodym hodowcą i dopiero zaczynasz hodowlę bazantów.Ja radziłbym poprostu zostawić lęgi bażantom, złociste u mnie same dobrze wodziły młode i wysiadywały jaja. Jak byś chcaił lędz szyucznie to kupujesz inkubator, podbierasz jaja i wyląg prowadzi samodzielnie i samodzielnie potem odchowujesz. Bażanty lęgną się 24 dniNajlepiej pasza wysokobiałkowa lub zwykła wymieszan z posiekanym jajkiem. Jajko ma bardzo dużo pożywnego białka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi