marcinerek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 U mnie jest wysyp tych chrzaszczy - wystarczy potrzasnac np. modrzewiem, brzoza, leszczyna, pozbierac to co spradlo i bazanty (u mnie jeszcze psy) maja wyzerke. Cytuj
Karolina Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Tak w tym roku zima była bardzo ciepła, pewnie całe robactwo nie przemarzło. Wczoraj wieczorem jak jechałam samochodem to tak sie o szybe rozbijały jaby ktoś kasztanami rzucał. Obawiam się że począwszy od komarów a skończywszy na wielkich żukach to bedziemy mieli w tym roku nielada problem. Baznty napewno będą się cieszyć bo to dla nic pokarm bogaty w białko! Cytuj
marcinerek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Fakt, wieczory moga byc potworne z naprzykrzajacych sie owadow. Cytuj
młody Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 W sumie to trza się cieszyć, na noc żarówka nad wolierą, a rano pod żarówką dużo wysokobiałkowej paszy Cytuj
xwiatr Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Co fakt to fakt, wszelkiego rodzaju robactwo jest dobrym pokarmem dla bażantów. Jednak co do tej żarówki to nie byłbym taki pewien. Kiedyś w castoramie kupiłem w promocji taką niby lampę owadobujczą. Taką jak często są w sklepach mięsnych na prąd, tylko ta była bardzo uproszczona. Powiesiłem ją nas wolierą, żeby to co się upiecze odrażu spadało do bażantom. Pomysł okazał się nieskuteczny, gdyż to co dotknęło się lampy to się do niej przyklejało i paliło Efekt był taki, że zrobiła się kupa smrodu a bażanty nic z tego nie miały . Cytuj
edgar9 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 To fakt pomysł z lampą może nie wypalić. Tym bardziej, że lampa będzie skuteczna w nocy kiedy bażanty śpią. Po co im więc wtedy te owady. Ja zrobiłem to lepiej. Otóż postawiłem trochę miodu w małym pojemniku jako przynętę. Bardzo szybko zaczęły do tego zlatywać się różn ustrojstwa, choć przyznam, że bażanty raczej z nudów się nimi interesowały.Chyba po prostu w paszy którą im podaję jest wystarczająca ilość białka. Cytuj
marcinerek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zamysl z lampa jest taki ze owady w nocy kraza w okol lampy a rankiem gdy swita szukaja schronienia w krzakach, trawie lub po prostu spadaja na ziemie a ptaki maja zaawe z ich wyszukiwaniem. Cytuj
rapit Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Dobre to, Można by tutaj przedłużyć ten łańcuszek.Leśnikom zalżey na tym by likwidować szkodniki, płacą za zebrany towar!Potem pewnie maja problem jak go zutylizować, zamiast palić albo coś innego dawać za fri na fermy bażantów. To by było dobre! Cytuj
marcinerek Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Opublikowano 25 Maja 2007 6 pln za kilogram placili czysty zysk. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi