szmekvn Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam.jestem początkującym hodowcą bażantów i mam problem z bażantem.Koło oka pojawiła się mu opuchlizna ,bażant ma też problemy z układem oddechowym obstawiam za to ornitoza ale nie wiem jakimi środkami ją leczyć .Proszę o pomoc ,poniżej umieściłem link do zdjęcia bażanta Cytuj
jozik59 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Problemem najczęstszym układów oddechowych u ptaków jest posiadanie robaków w układzie oddechowym ... A co z tą opuchliznom to obstawiam że to guz , Ale nie jestem pewny co do tego Guza... Cytuj
szmekvn Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dokładnie chciałbym się dowiedzieć jakie leki przeciwdziałają ornitozie i są stosowane w jej zwalczaniu ? Cytuj
Grześ Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 witaj musze cię zmartwić i obym nie miał racji też kiedyś kupiłem królewskie na giełdzie w Pszczynie z podobnymi objawami i nawet weterynarz mi nie pomógł najpierw pad jeden dokupiłem drugiego choroba się rozniosła aż wszystkie padły i jak na razie jestem z królewskich wyleczony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi