andrzej300td Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam co się robi z jajami gdy kura baznta je zniesie , nie widac zeby to było gniazdo jedno jako jest oddalone od siebie z 20 cm . Czy mam te zostaiwc tak jajka ?? Chcę aby kury baznata same je wysiedziały. I Chcę i sie dowiedzieć jak to wogole jest ?? Cytuj
jozik59 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 NIE RUSZAJ JAJEK BO MOŻE SAMICA WY ROZBIJAĆ PONIEWAŻ TO SĄ PTAKI DZIKIE ...BAŻANCICA BĘDZIE WYSIADYWAŁA OKOŁO 24/28 DNI POTEM WYLĘGNĄ SIĘ MAŁE BAŻANCIKI.... I TO WSZYSTKO CHYBA... POZDRAWIAM Cytuj
Grześ Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witaj jakie to bażanty?jeśli łowne to nie licz że usiądzie na jajkach Cytuj
jozik59 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Grześ... Czemu ma nie liczyć że nie śiądzie jak to są łowne??? Cytuj
zigi69 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 To ja się wtrącę. Są szanse ze kura łownego siądzie na jajkach ale nikłe, ponieważ hodując łowne trzyma się zawsze stadko jeden kogut i kilka kur standardowo około 5, i jeśli woliera nie jest duża i dobrze "zarośnięta" to raczej są nikle szanse ze kura siądzie na jajkach. Przez zarośnięta rozumie się taką gdzie jest wiele kryjówek z których kury korzystają. W innym wypadku inne kury będą sobie wzajemnie niszczyć gniazda rozrzucając jajka. W dużych hodowlach gdzie trzyma się po kilkaset kur zdarza się ze tylko kilka usiada na gnieździe i wysiaduje jajka. Cytuj
andrzej300td Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2011 U mnie bazanty to tak ciasno nie mają , a mam 3 kurki i jednego koguta , a woliere mam połączono z kurnikiem. I myślę ze już nie mam co się martwić bo kury bażanta już robią gniazda, w jednym jest nawet już 7 jajek i wszystko jest w kurniku tam mają dobre kryjówki . Tak ze jestem dobrej myśli ze coś z tego wyjdzie Cytuj
JakubosSolarzos Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Andrzej300td jakiej powierzchni masz tą wolierę a jakiej kurnik ??? Cytuj
zigi69 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 A tak w ogóle to jakie to są bażanty bo nie napisałeś?? Bo jeśli piszesz o kurniku to chyba nie są to łowne?? Cytuj
andrzej300td Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Są to bażanty łowne . Woliera około 3m x 5m a kurnik około 2m x 5m wysokośc 2,5 m Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi