witek Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 MAM PYTANIE DLACZEGO JEDNA KURKA OD ZLOTYH ZNOSI MI BIALE JAJKA A OZOSTALE OLIWKOWE CZY TO MOZE BYC INY GATUNEK NATPRZYKLAD SREBRNE Cytuj
Grześ Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witajczy te kurki są do siebie podobne?oliwkowe niosą bażanty łowne Cytuj
jozik59 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Moim zdaniem ta albo te kurki są krzyżówkami z innymi bażantami Cytuj
witek Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Opublikowano 19 Maja 2011 Moim zdaniem ta albo te kurki są krzyżówkami z innymi bażantamiwszystkie sa takie same Cytuj
zigi69 Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 jozik59 napisał(a):Moim zdaniem ta albo te kurki są krzyżówkami z innymi bażantami wszystkie sa takie same Wszystkie kury mogą być takie same co nie oznacza że nie mogą być krzyżówką bo nie zawsze z krzyżówek wychodzą mieszanki czasami młode są podobne do jednego z rodziców, to już trzeba się zagłębić w genetyce, możliwe że dopiero młode tych kur będą się różniły. A wracaj do koloru jajek u mnie u łownych kura dwuletnia znosi jajka oliwkowe a kura roczna znosi jajka jaśniejsze pierwsze też były właśnie białawe. Odcień jajek według mnie w dużym stopniu zależy od kury. Cytuj
witek Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Opublikowano 20 Maja 2011 tylko moje sa zlote napoczatku niosly oliwkowe a teraz 30 na 10 bialyh trohe dziwne Cytuj
zigi69 Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Kiedyś czytałem że karma może mieć wpływ na odcień skorupki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi