kamil235 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 mam pare bażanów własnie samiec zdehł ale samica zaczeła znośić jaja cz jaja bedą zalegniete Cytuj
4aqua3 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jeżeli samiec pokrył kurę, to istnieje duża szansa na młode. Jedno pokrycie przez samca może wystarczyć nawet na kilka tygodni!!! Cytuj
baranek124 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 mniej więcej na 2 tygodnie Cytuj
kamil235 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2011 drugie jajko znalazłem dopiero 1,5 tygodnia pośmierci samca a 3 po 2 tygodniach to te jajka bedą zalegniete i czy reszta znoszonych przez nią jajek bedzie czystych Cytuj
szmery Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 mozesz zaryzykować i położyć je pod kure lub coś w tym rodzaju a potem po 5 dniach prześwietlić i wszystko będziesz miał jasne.... bo w tej sytułacji ciężko jest stwierdzić czy jajka są zalężone czy tez nie. poizdro Cytuj
zigi69 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 kolega "szmery" ma racje choć musisz sobie odpowiedzieć na kilka pytań czy kogut zdechł nagle? Co było przyczyną bo jeśli był dłużej chory to raczej nie krył kury, do tego jeśli to były pierwsze jajka jakie zniosła kura to też jest duże prawdopodobieństwo ze będą one nie zalężone. Cytuj
kamil235 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2011 POPRZEDNIEGO DNIA JAK ZAGLODAŁEM TO CHODZIŁ NORMALNIE NIC MU NIE BYŁO MYŚLE ZE ZDECH ZPOWODU POGODY W TAMTYM CZASIE BYŁO BARDZO WIETRZNIE I WIDZIAŁEM JAK NIERAZ DEPTAŁ KURE A JAK COŚ SIE WYKLUJE TO BAŻANTY SAME BEZ KURY SIE ODHOWAJĄ MAM NA MYŚLI ŻE JA BEDE PODSADZŁ JAJKA POD KACZKE BO KURY NIECHCĄ SIADAĆ A KACZKA MŁODYCH BAŻANTÓW PROWADZAĆ NIE BEDZIE ,A CZY ZNACIE JAKIŚ SPOSÓB ŻEBY KURA SIADŁA SZYBCIEJ NA JAJKA Cytuj
maciejelo Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Daj kurą trochę kapusty kiszonej jak tak robię i siedzą. Cytuj
zigi69 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Daj kurą trochę kapusty kiszonej jak tak robię i siedzą. napisz coś więcej bo pierwszy raz się z takim czymś spotykam o co chodzi?? Cytuj
maciejelo Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Normalnie bierzesz słoik kiszonej kapusty wysypujesz kurą domowym do jedzenia po paru dniach któraś usiądzie nie wiem na czym to działa ale tak robię wysypałem 2 słoiki kapusty kiszonej w ciągu tygodnia miałem 2 kwoki.Pozdrawiam Cytuj
zigi69 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 No powiem Ci że pierwszy raz się z tym spotykam i w sumie zachęciłeś mnie to grzebania po necie tą informacją i znalazłem że ogólnie kiszone rzeczy są dobre kiszona kukurydza też podobno. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi