adamos1995 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Witam jestem tu nowy więc wazie czego to proszę o wyrozumiałość. A więc tak mam mały problem i chciałbym się was poradzić otóż zbudowałem sobie inkubator do jaj lecz nie ma w nim automatycznego obracania jaj i zastanawiam się czy jeśli będę otwierał inkubator np. 3 razy dziennie czy nie zaszkodzi to jajkom. Aha nie chce zakładać nowego tematu więc spytam się przy okazji czy to normalne ze termostat RT-2C który mam w inkubatorze gdy go testowałem na pusto bardzo często się włancza i czy po włożeniu jaj przestanie się tak dziać Cytuj
mark Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Wystarczy jak dwa razy obrócisz jaja, o wystudzenie niema zmartwienia, kura też schodzi z jaj.Termoregulator włącza się często od potrzeby utrzymania temperatury którą ma utrzymać normalne. Cytuj
adamos1995 Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Opublikowano 29 Marca 2011 Dobrze wiem że musi utrzymać stałą temperaturę ale co 10 sekund to chyba za często Cytuj
baranek124 Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 widocznie musisz mieć zbyt dużą wentylację albo inkubator nieszczelny Cytuj
adamos1995 Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Opublikowano 29 Marca 2011 Nie no szczelny to on raczej jest ale z tom wentylacją to całkiem możliwe ale jeszcze kiedyś czytałem na jakimś forum że po włożeniu jajek to ustąpi ponieważ będą one nagrzane i też będą oddawały ciepło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi