marcinerek Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam, czy ma ktos na zbyciu jajka tych bazantow?nie zalezy mi na wielkich ilosciach. tak ok 5-10 sztuk. Prosze o info. marcinerek@o2.plpozdrawiam serdecznie. Cytuj
kogut Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Mi bażanty królewskie coś kiepsko się w tym roku niosą, mam tylko jedno ganiazdo ale mam wrażenie że w zeszłym roku było troche lepiej z nieśnością. Bażanty łowne niosą się super! Ale z drugiej strony to dopiero się zaczął okres lęgowy! Cytuj
marcinerek Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Lowne mi sie niosa dosc dobrze, srednio na dzien z 10 kur mam ok 6 jajek. Ktores kurki mi sie opierdzielaja. Ale i tak jajka trafiaja do inkubatora. A nie chcialbym miec tylko lownych, zlote to juz na pewno sobie powiedzialem ze bede mial. Co do krolewskich - mam w plachach skonstruowanie kolejnej woliery, tylko nie wiem jak duza ona bedzie, jezeli bada te bazanty to bedzie odpowiednio wieksza, jezeli ich nie bedzie - bedzie mniejsza. Cytuj
xwiatr Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 marcinerek czy dobrze rozumiem? Chcesz trzymać królewskie w jednej wolierze z łownymi?Czy przypadkiem nie będą się krzyżować? Jeśli chodzi o moje królewskie, to kórki mi niosą tylko kogut coś nie daje rady. Jakiś cienki jest bo ma tylko 3 kury a na 15 włożonych jaj 14 było czystych. Ciekawe czy chodziać to jedno mi się wykluje. Wkurza mnie to trochę bo jedzą więcej niż łowne a pożytku z nich nie ma. No może poza atrakcyjnym wyglądame. Cytuj
marcinerek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zle rozumiesz choc mozna by bylo tak wywnioskowac. Buduje jedna duza, ktora zostanie podzielona na 3-4 boksy. Trzymane beda one osobno, nie beda mialy ze soba kontaktu po za wzrokowym ( o ile usiadzie na zerdzi, etc.) Nie zamierzam eksperymentowac. Lubie "czyste" gatunki. Cytuj
marcinerek Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Opublikowano 24 Maja 2007 Wracam do tematu-Nie ma ktos z forumowiczow na zbyciu kilku jajek bazanta zlotego ( najlepiej lutino - ale niekoniecznie) oraz krolewskiego?? pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi