darek Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Potrzebuję kupić kuropatwy polne , najlepiej parki na młode. Czy mógł by mi dać ktoś namiar. Z góry dzięki , Pozdrawiam. Cytuj
maciiiek Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Hmm, też bym nie pogardził ...Choć, o Perdix perdix będzie coraz ciężej, "na stronie MŚ wisi projekt wprowadzający całoroczną ochronę kuropatwy", a hodowla zwierząt chronionych jest jak najbardziej zabroniona... Cytuj
maciiiek Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 A tak poza tym, na hodowlę tych zwierząt potrzeba specjalne pozwolenie, trzeba rejestrować każde wyklute pisklę, każde puste jajo, każdego padniętego osobnika... Więc, czy się opłaca?I co to ma wspólnego z "Inkubacją i wylęgami"? Cytuj
darek Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 ja jakoś miałem hodowle bazantów i nic nie miałem i brali mysliwi i tylko mlaskali Cytuj
maciiiek Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 no ale jest pewna różnica między kuropatwą a bażantem, nie? Cytuj
darek Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 Od kiedy jest ta rejestracja? i czy kosztuje to coś Cytuj
maciiiek Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Rejestracja jest, zdaje się od zawsze... Bażant jest jedynym gatunkiem łownym, który można bez tego hodować. Nie, nie kosztuje, tylko chyba jest nieźle uciążliwe. Cytuj
darek Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 Kłopot to na pewno jest ale bez tego nie da się obejść? Myśliwi nie wiem czy to rządają muszę się dowiedzieć.Ja słyszałem jak bym kupował młode to jest wymagana rejestracja a tak to nie wiem,Jak ja hoduje od zera Cytuj
maciiiek Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Niestety, nie da się obejść... Kuropatwa jest coraz rzadsza... Cytuj
Maciek Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Wszystko da się obejść... Możesz tak naprawdę hodować co zechcesz, dopóki ktoś na Ciebie nie doniesie, albo sam się pochwalisz zbyt szerokiemu gronu. Darek udało Ci się zakupić parki ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi