smoku995 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam .Ostatnio zauważyłem iż moje pawie (2 samice i 1 samiec w wieku 4 lat) dziwnie się zachowują.Były takie osowiałe,smutne i pokulone.Wczoraj zdechł mi samiec.Byłem bardzo ciekawy i rozkroiłem mu brzuch i okazało się,że przy szyi miał taką dużą GOIDE (okrągła,około 5 cm średnicy).Przeciąłem ją i w środku wyglądało jak zwykłe mięso.Co to mogło być?Czy to mógł być rak przełyku?Czy są jakieś leki żeby zapobiec dalszym zgonom? Cytuj
Bodzio Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Rak nie jest chorobą zakaźną czyli nie ma mowy by naraz chorowało całe stado, bo tym się nie można zarazić. Może akurat miał jaką ś wadę albo tak jak piszesz nowtwór i dlatego choroba go wykończyła. Ale to dzikie mięso nie zarazło innych szukał bym czegoś innego. Może w tej sekcji coś znalazłeś innego, sprawdzałeś dorgi oddechowe i jelita w kierunku robaków? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi