Marian 1952 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam wszystkich! Jestem od paru ładnych lat hodowcą gołębi. Mam gołębie pocztowe i pawiki. Chciałbym jednak zająć się teraz hodowlą raz lotnych, może Budapeszty czy Orliki. Proszę hodowców o jakieś rady, zdjęcia, czy powinienem dostosować jakoś inaczej gołębnik. Pozdrawiam. Cytuj
Bodzio Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Na początku nie ma co zmieniać gołebnika, pocztowe spokojnie dają sobie radę w każdych warunkach. Napewno gołebnik puki co się sprawdzi jak bedziesz chciał zmian, to najpierw popróbuj troche hodowli gołebi lotnych i potem dopiero modernizuj już z nabytym doświadczeniem. Cytuj
Marian 1952 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2011 Racja, muszę najpierw zdobyć gołębie i trochę pokręcicć się w tym "interesie". A może ktoś z was hoduje gołębie, opowiedzcie jak to u was wygląda, ile macie. Wydaje mi się, że gołebie choć piękne ptaki zostały trochę zapomniane. Cytuj
adamb Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Witam ja hoduję gołębie od ładnych paru lat. Jak chcesz hodować gołębie lotne to musisz poświęcić im troszeczkę czasu, przede wszystkim musisz je trenować co oznacza tak jak z pocztowymi je pędzić co naj miej dwa razy dziennie. Budapeszty są łatwe w hodowli bardzo dobrze zajmują się młodymi więc nie będziesz miał problemu z dohowaniem się młodych. Jak masz jakieś pytania to pisz na moje gg 9196491.Hoduje różne gołębie lotne. Mój lot liczy ok. 200 szt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi