jakubek142 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 witam wszystkich hodowców jestem młodym nie doświadczonym hodowcom pawi i prosił bym was żebyście mi pomogli kupiłem w czerwcu parę pawi ale samica dostała kataru i nie wiem co im dać za lekarstwo i kiedy odrobaczyć z góry bardzo dziękuje. Cytuj
jozik59 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witaj na katar u ptaków jest śmiertelny i także zaraźliwy dla innych ptaszków ..... Odrobaczyć można w każdej chwili bez obaw.. Tabletki na odrobaczenie kupisz u weterynarza i na katar też kupisz ... nie zwlekaj z tym katarem bo to może objawić się śmiercią pawia i od izoluj samca od samicy bo się zarazi.... pozdrawiam Cytuj
Karramba Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Jozik ma rację, musisz skonsultować to z lekarzem, pawie są delikatne i rzeczywiście taki katar może się źle skończyć. My straciliśmy tak parkę Cytuj
rapit Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Pawie są wrażliwe na syngamozy -czyli robaki i wsyztskie problemy z tym związane. Szczgólne robaki układu oddechowego. Tak czy inaczej jak Ci tutaj koleszy radzą lepiej skontaktuj się z weterynarzem to Ci odrazu sprzeda odpwiednie leki bo i tak nigdzie indziej ich nie kupisz. Jak nie odrobaczałś to pewnie to jest przyczyna problemów i od tego trzeba zacząć. Cytuj
jakubek142 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2011 dziękuje za pomoc i skonsultuje się z weterynarzem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi