gal.anonim Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam,zastanawiam się czy jesli mam działkę ponad 30 arów ogrodzona siatka na wysokość około 170 cm to czy wystarczy aby nie odleciały, czy musze zrobić wyższe zabezpieczenie? Jak byłem mały pamietam, że w lokalnej jednostce wojskowej hodowano pawie i chodzily luzem a ogrodzenie było raczej standardowe. Z góry dzieki za pomoc Cytuj
Karramba Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witaj galu anonimie! Pawie to ptaki, które przywiązują się do domu, właściciela, podwórka, dlatego z jednostki nie uciekały. Natomiast ogrodzenie wysokości 170 cm i tak przefruną i nie będzie stanowiło dla nich żadnej zapory. Po prostu najlepiej kupić mniejsze trzymać trochę w zamknięciu, oswoją się i nie będą uciekały, nawet jeśli wyfruną poza domostwo to wrócą do miejsca, które znają. U mnie pawie sypiają na drzewie, dachu szopki to jest wysokość kilku metrów i swobodnie tam podfruwają. Nawet jeśli podetniej im skrzydła do pędą podskakiwać i podfruwywać dość wysoko. Dlatego najpierw oswoić a potem trzymać normalnie. Jednak pawie to ptaki, które bardzo często są kradzione i wysokie ogrodzenie jest konieczne a poza tym trzeba na nie uważać!!! Cytuj
gal.anonim Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Tzn na złodzieja mam sposób Po ogrodzeniu biega sobie piesek Mam nadzieje że nie będzie problemu jak obok pawi będzie sobie biegał piesek Pies jest szkolony więc nie powinien im robic krzywdy Jak myslisz czy dla pawi bedzie to jakiś powazny problem ? Cytuj
Karramba Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Nie pies nie będzie problemem dla pawi, będzie dla nich członkiem podwórkowej rodziny;-) Pawie oswajają się ze wszystkimi elementami swojego otoczenia. U mnie biega wszystko pies, kury pawie, perliki, koty, króliki- wesoła brygada;-) Cytuj
Jajo15 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Mam pytanie czy bażąnty mogą mieć mało światła ? jesli bede im oswietlal jeszcze lampą i czy mogą być n abetonie ?prosze o szybką odpowiedź Cytuj
gal.anonim Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2011 A jak sie maja lisy do pawi ? Są wystarczająco duże jak na lisa ? Boje sie że nie Kuna powinna być chyba zbyt mała dla nich aby stanowic zagrożenie. natomiast lisy, które maja nory w okolicy chyba moga być problemem. Cytuj
jozik59 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 kolego kuna ci zadusi nawet strusia jak będzie chciała . I możesz sie martwić także o kune.... . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi