nie jestem zbytnio doświadczony ale postaram sie pomoc... wiec tak ad.1 termostat ustaw na 37,5 optymalna temperatura ale to nie chodzi juz o te dwie czy trzy kreski, wazne jest to aby temperatura nie była mniejsza niz 36 stopni a wieksza niz 40stopni po przekroczeniu tych barier albo zarodek ginie albo rozwija się nieprawidłowo. ad.2 rozmieść je tak abu powietrze mogło bez problemow krążyć wokół nich... coś w tym rodzaju.... ad.3 różni ludzie różnie robią... tak jak widać w powyższym linku tamten inkubator z lodówki nie ma otworów wentylacyjnych, wymiana powietrza następuje podczas ręcznego obracania jajek... ja takze nie posiadam otworów wentylacyjnych... ad.4ja określam wilgotnośc na oko... nie posiadam higrometru który wskazał by mi wysokość wilgotności, po prostu na spodzie mam brytwanne/tacke od ciast do połowy wypełnioną wodą.... no to chyba trochę wyjaśniłem....