Witam, to mój pierwszy post na forum

Szukam w necie o warunkach chowu pawi, ale w sumie nie mogę znaleźć konkretów. Planuję zakup 1 samicy i 1 samca pawia indyjskiego, odmianę czarnoskrzydłą. Mam do dyspozycji kurnik po kurach i kaczkach - od 10 lat nieużywany, ale nadal jest w nim pełno kup. Jakie metody polecacie na oczyszczenie tego i czy jest duże ryzyko, że jak nie wszystko da się usunąć to że pawie złapią jakieś choroby? Wyczytałam, że najlepiej im wysypać podłoże piaskiem - jak często ten piach się wymienia? Jakie legowiska pawie preferują? Nisko czy na jakiejś wysokości? Ze słomą? Pawie tak jak kury potrzebują "drabiny" do spania? Czy trzeba dogrzewać kurnik zimą? Czy jedno średniej wielkości okno im starczy w kurniku o wielkości 4x4 metry? Czy żeby wyjść na ogród wystarczy im otwór standardowej wielkości jak dla kur? Z kurnika do ogrodu prowadzi wąska ścieżka o szerokości około 25 cm - czy pawie się przecisną czy mają jakiś lęk przed wąskimi przestrzeniami?

Jakiej wysokości płoty potrafią przeskoczyć? Czy zdziczałe głodne koty są zagrożeniem dla pawi?
Za informacje i linki będę wdzięczna