Chcę założyć małą hodowle bażantów. Proszę o porady...

Tutaj piszemy na luźne tematy, niekoniecznie związane z tematyką bażantów. Jeżeli wątek, który zamierzasz rozpocząć nie pasuje do innych kategorii to zrób to w tym dziale

Chcę założyć małą hodowle bażantów. Proszę o porady...

Postprzez majkel » Niedziela, 13 Czerwiec 2010 18:47

Chcę założyć małą hodowle bażantów.
Interesują mnie informacje:
-ile sztuk musi być w stadzie
-jaki gatunek jest najlepszy do jedzenia :lol:
-czy jajka może wysiadywać zwykła kura
-jak wielka musi być woliera na małe stado lub ile metrów2 przypada na jednego bażanta
-czy w jednej wolierze mogą przebywać dwa gatunki bażanta.

Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi :)
majkel

Postprzez wojtek » Niedziela, 13 Czerwiec 2010 21:05

kolego na jednego koguta powino przypadać około 4 albo 5 kór
najlepsze do jedzenia to będą albo mongolskie albo łowne jak kot woli
kolego zwykla kóra może wysaidywać jest to najlepsze bo ona dokładnie ogrzej młode bażanciki oraz je będzie za sobą prowadzać
kolego na sześc bażantów potrzeba ci tak koł 8 metrów kwadratowych żeby im tam zrobić czenściowo zadaszenie kolego pół na całość woliery mósi być zadaszone żeby bażanty miły stały dostemp do piaskó nawet gdy jest deszcz kolego mogą przebywać dwa gatunki tylko mósisz mi powiedzieć jakie to ci powiem bo jest wiele gatónków które muszą siedzieć osobno
wojtek

Miejscowość: wierzchowiny

Postprzez majkel » Niedziela, 13 Czerwiec 2010 21:28

Mam w planach hodowlę b. łownych i b. kaukaskich,
Mam niewielkie gospodarstwo rolne tak więc z zapewnieniem odpowiednich warunków lub ziarna nie będzie żadnych problemów.
Chciałbym zadać jeszcze jedno pytanie czy bażanta można gdzieś sprzedać np. na targu chociaż może to za wcześnie żeby zadawać takie pytanie. Nawet nie mam jeszcze jaj... ale mniejsza o to w końcu kto pyta nie błądzi :lol:
majkel

Postprzez wojtek » Poniedziałek, 14 Czerwiec 2010 9:25

kolego możesz sprzedawać bez żadnego problemu na bażanty nietrzeba mić żadnego zezolenia są giełdy gdzie możesz terz sprzedawać bażanty na alegro możesz terz ze sprzedaniem niema żadnego problemu
wojtek

Miejscowość: wierzchowiny

Wróć do O wszystkim.... i o niczym...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Polecamy:
Hodowla bażantów

Reklama:
Inkubatory do jaj
Sklep hodowlany