Strona 1 z 1

bażant mrożony w całości

PostWysłany: Wtorek, 19 Listopad 2013 13:22
przez metalciga
Witam, problem polega na tym, że dostałem bażanta w całości zamrożonego. Nie wiem jak się teraz za nie zabrać i czy po rozmrożeniu i oprawieniu mogę go ponownie zamrozić? Proszę o pomoc.

Re: bażant mrożony w całości

PostWysłany: Piątek, 22 Listopad 2013 8:21
przez sputnik
Witam, według mnie nie powinieneś tego robić, może Ci się mięso popsuć. To jest jak sytuacja z kurczakiem, jak raz go zamrozisz i potem rozmrozisz, to potem już nie mrozi się go czyż nie :wink:

Re: bażant mrożony w całości

PostWysłany: Czwartek, 27 Marzec 2014 9:48
przez galazkairek
W sztuce kulinarnej i higienie kulinarnej raz rozmrożony artykuł spożywczy nie powinien być powtórnie mrożony bez przetwarzania, zatem rozmrozić ... ugotować ... lub ... upiec i wtedy jeszcze raz można włożyć do zamrażarki .