bażant mrożony w całości

Tutaj piszemy na luźne tematy, niekoniecznie związane z tematyką bażantów. Jeżeli wątek, który zamierzasz rozpocząć nie pasuje do innych kategorii to zrób to w tym dziale

bażant mrożony w całości

Postprzez metalciga » Wtorek, 19 Listopad 2013 13:22

Witam, problem polega na tym, że dostałem bażanta w całości zamrożonego. Nie wiem jak się teraz za nie zabrać i czy po rozmrożeniu i oprawieniu mogę go ponownie zamrozić? Proszę o pomoc.
metalciga
 
Posty: 1
Rejestracja: Wtorek, 19 Listopad 2013 13:17

Re: bażant mrożony w całości

Postprzez sputnik » Piątek, 22 Listopad 2013 8:21

Witam, według mnie nie powinieneś tego robić, może Ci się mięso popsuć. To jest jak sytuacja z kurczakiem, jak raz go zamrozisz i potem rozmrozisz, to potem już nie mrozi się go czyż nie :wink:
sputnik
 
Posty: 288
Rejestracja: Poniedziałek, 23 Styczeń 2012 14:14

Re: bażant mrożony w całości

Postprzez galazkairek » Czwartek, 27 Marzec 2014 9:48

W sztuce kulinarnej i higienie kulinarnej raz rozmrożony artykuł spożywczy nie powinien być powtórnie mrożony bez przetwarzania, zatem rozmrozić ... ugotować ... lub ... upiec i wtedy jeszcze raz można włożyć do zamrażarki .
Awatar użytkownika
galazkairek
 
Posty: 62
Rejestracja: Czwartek, 27 Marzec 2014 8:29


Wróć do O wszystkim.... i o niczym...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości

Polecamy:
Hodowla bażantów

Reklama:
Inkubatory do jaj
Sklep hodowlany